No konservētām pupiņām, tomātiem un sieram var pagatavot lieliskus salātus burtiski dažu minūšu laikā!
Salāti ir tikpat ātri pagatavojami, cik ātri arī apēdami un tam ir viens iemesls – tie ir bezgalīgi garšīgi. Krāsu, garšu un aromātu kombinācija ir vienkārši izcila. Un jā – nekautrējieties no ķiplokiem, tiem šeit ir ļoti svarīga loma!
Sastāvdaļas:
Konservētas sarkanās pupiņas – 200 grami (svars bez šķidruma)
Tomāti – 240 grami (2 gab.)
Cietais siers – 70 grami
Majonēze – 60 grami
Svaigi pētersīļi – 5 grami
Svaigas dilles – 5 grami
Ķiploki – 5 grami (1 liela daiviņa)
Sāls – pēc garšas
Pagatavošana:
1. Sagatavojiet nepieciešamās sastāvdaļas. Šiem salātam vislabākā izvēle būs konservētas sarkanās pupiņas. Pēc tam nomazgājiet un nosusiniet tomātus un zaļumus.
2. No konservētajām pupiņām izlejiet šķidrumu. Pārlieciet pupiņas sietā un noskalojiet tās zem tekoša auksta ūdens strūklas. Ļaujiet ūdenim notecēt. Pupiņas var papildus nosusināt uz papīra dvieļa, lai maksimāli atbrīvotos no šķidruma.
3. Tomātus sagrieziet uz pusēm, noņemiet kātiņus un izgrieziet iekšējo mīkstumu ar sēklām. Sagrieziet pēc tam tomātus vienādās, plānās pusšķēlītēs.
4. Cieto sieru sarīvējiet uz smalkās rīves. Pēc tam sasmalciniet pētersīļus un dilles.
5. Bļodā vai dziļā salātu traukā sajauciet pupiņas, sieru, tomātus un zaļumus. Pēc tam sasmalciniet ķiplokus un izspiediet caur ķiploku spiedi. Pievienojiet salātiem majonēzi. Pēc tam – arī saspiestos ķiplokus un sāli. Visu kārtīgi samaisiet.
Salāti ir gatavi, tos var arī pasniegt uzreiz! Labu apetīti!